Krafttak for miljø!

Skolen har denne uken sin tradisjonelle Krafttak for miljø–uke hvor vi ønsker å farge skolen grønn ved sette fokus ulike miljøtemaer.

Drammen videregående skole har dette skoleåret blitt resertifisert som miljøfyrtårn og det forplikter oss til gjøre noe for miljøet. I forbindelse med resertifiseringen kan vi nevne at spesielt Cafe Påfyll har hatt store miljøkrav bla knyttet til matsvinn, økologiske matvarer og avfallshåndtering. Kafeen vil denne uken på sin måte markere at det er miljøuke.

Skoleutvalget vil i løpet av uken komme med små innslag på høyttaleranlegget så følg med på det når de kommer på lufta.

grønn uke 1 - Klikk for stort bildegrønn uke 1 kristine novak

En av temaene som alltid er viktig i miljøuka er søppelhåndtering og kildesortering. Den innsatsen hver og en legger i dette har mye å si for hvordan miljøet på skolen oppleves, og vi vil starte uken med å minne alle på dette. Søpla skal kastes og i riktig fraksjon. Mange elever og klasser er flinke til å holde klasserommene fri for søppel, men det gjelder dessverre ikke alle. Når det slurves med dette, er det veldig synlig og det skaper ekstra jobb for mange andre. Ingen liker å plukke søppel etter andre så det enkle budskapet er at alle rydder etter seg selv både i klasserom og fellesarealer. Vi har en flink gjeng med renholdere ved skolen som merker dette spesielt godt, og ser godt hvor det slurves. Det kan godt være at klassen får et lite besøk fra disse ila uken for å kunne få både ros og ris.

Krafttak for miljø - Klikk for stort bildeKrafttak for miljø sme

Når dere nå skal bli enda flinkere til å kaste søppel er det viktig at man kildesorterer. Søppel i feil fraksjon er ressurser på avveie. I tillegg kan det skape lukt som heller ingen ønsker. Flasker/bokser må man være nøye med å tømme før de kastes i riktig beholder.

Et tidligere elevråd har laget en liten film med instruksjoner for kildesortering ved drammen videregående skole.

Ser filmen her: